Home >> Activiteiten >> 183e Algemene Ledenvergadering (Voorjaar)

Activiteiten

Aankondiging

183e Algemene Ledenvergadering (Voorjaar)

Op 7 april 2017 georganiseerd door de Activiteitencommissie

Middagprogramma voorjaarsbijeenkomst KNBV

Ontwikkelingen in het middenbosbeheer

Aansluitend aan de ALV op vrijdag 7 april 2017 organiseert de activiteitencommissie een bijeenkomst waarin het middenbosbeheer op de hellingen van Zuid-Limburg centraal staat. Bosbeheer op hellingen is anders dan in het vlakke land. Het stelt de beheerder dan ook voor mooie uitdagingen. Middenbosbeheer is een vorm van beheer die goed uit de verf komt op deze hellingen. Het levert mooi bosbeeld op, maar ook een gezonde bomen en een boeiende bosflora. Tijdens deze middag presenteren we u de resultaten van recent onderzoek naar de kwaliteit in deze bossen. Deskundigen vertellen ons bovendien hoe zij het beheer van de hellingbossen in de praktijk vorm geven. Met medewerking van o.a. Jan den Ouden en Limburgs Landschap.

Programma
12.00 uurLunch
13.00 uurOnderzoek naar mogelijkheden voor herstelbeheer in hellingbossen Jan den Ouden (Wageningen UR)
13.30 uurMiddenbosbeheer in het Eyserbos Stichting Limburgs Landschap
14.00 uurExcursie naar het Eyserbos onder leiding van een beheerder. Een bezoek aan de aangrenzende soortenrijke kalkgraslanden zal daarbij niet ontbreken
16.30 uurBosborrel

Enkele leden van de KNBV strijken na de ALV neer op een nabij gelegen camping om het bezoek aan het aangename Zuid-Limburg wat te verlengen. Spreekt dit je aan? Dan nodigen we je van harte uit om aan te sluiten. Graag even aanmelden via , zodat we de camping een indicatie kunnen geven van het aantal personen. Verblijf is op eigen kosten. Bij voldoende animo kunnen er extra groepsactiviteiten georganiseerd worden op de zaterdag.

Bijmaxine
Vroenhofstraat 1
6369 AP Simpelveld