Home >> Artikelen >> Excursie Amerikaanse vogelkers: eerste reacties

Artikelen

Buitenlandexcursie KNBV en VBV juni 2010

Excursie Amerikaanse vogelkers: eerste reacties

Een Verslag van de Commissie buitenland door Bart Nyssen
Gepubliceerd op . Er zijn geen reacties.

Dit zijn reacties op de buitenlandexcursie over Amerikaanse vogelkers. Zie het hoofdartikel voor de excursieverslagen.

Twee dagen met elkaar opgetrokken en ineens komt er een einde aan de excursie. Ik was in Urmond niet meer in de gelegenheid je persoonlijk te bedanken voor de organisatie van de mooie excursie in het teken van de Amerikaanse vogelkers en doe dit daarom per e-mail. Ik hoop dat er zoals je al zei een vervolg op komt.

Bedankt voor de excursie. Die was veel goed georganiseerd; later thuiskomen is gebruikelijk bij zulke gelegenheden en ik had daar al op gerekend. Inhoudelijk was het geheel erg leerzaam en stukken genuanceerder dan ik gevreesd had: eigenlijk precies goed! Geen foto’ s mijnerzijds, wel veel dank en bewondering.

Allereerst bedankt voor je voortreffelijke organisatie en enthousiasme helemaal goed. Inhoudelijk vond ik het ook een prima excursie. Ik ben altijd zo blij verrast over de vakinhoudelijke kennis van de Duitsers, maar ook over de liefde voor het vak. Mooi is dat. Wat ik geleerd heb is:

  • Dat ik meer kan doen met schaduwhoutsoorten, dat dat wel veel arbeid vraagt.
  • Dat haarden isoleren met schaduwhoutsoorten waarschijnlijk niet lukt hier omdat het landschap erg kleinschalig is.
  • Dat ik de mix van lariks en beuk ook ipv de beuk wel eens met Esdoorn kan werken (jou idee:-), ga ik doen, morgen heb ik de bosverjongingsdag en bespreken we mijn bosverjongings voorstel (zie bijlage ter info)

Het enige nadeel vond ik de reistijd. Terugkijkend had ik het er niet voor over gehad. Beide dagen ca. 8 a 10 uur reizen is me te lang in verhouding tot de excursietijd. Maar al met al prima dagen.

Bij deze hartelijk dank voor de heel interessante excursie. Het was voor mij een voorbeeld van “out of the box” denken : kijken wat je hebt, en hoe je daar dan het beste mee kan omgaan. Ook de meer dan deskundige uitleg van Dr. Wilhelm heb ik ten zeerste gesmaakt. Ik zou er zeker binnen tien of twintig jaar nog eens terug gaan kijken…

Ik hoorde van de Belgische deelnemers enkel goeds!

Bedankt voor de uitstekend georganiseerde en heel interessante excursie. Ik probeer u deze week nog de foto"€™s te bezorgen die ik zelf heb genomen tijdens de tweedaagse. Een verslag voor Reyer is ook nog op komst.

Bijgaand een kort verslagje van de voor mij zeer geslaagde excursie, waarvoor nogmaals dank. Tevens enkele foto"€™s, kijk maar of er iets bruikbaars bij zit.

Een schitterend excursieprogramma was het. Hier mijn kaefertalerwaldverslagje. Met opzet veel beelden er in gestopt.

Puike organisatie (+ interessante babbels van Duitse bosbeheerders), ik ben zo weer tot nieuwe inzichten gekomen en was onder de indruk van de Duitse Realpolitik ivm met prunus serotina. Stuur je hierbij ook nog wat foto’s

Reacties

Er zijn nog geen reacties.