Home >> Artikelen >> Inaugurele rede Koen Kramer

Artikelen

Buitengewoon hoogleraar kwantitatieve genetica

Inaugurele rede Koen Kramer

Een Aankondiging van
Gepubliceerd op . Er zijn geen reacties.

Op 8 oktober houdt Koen Kramer in Wageningen zijn inaugurele rede bij zijn benoeming tot buitengewoon hoogleraar kwantitatieve genetica. De rede is getiteld “Conservation, use and management of forest genetic resources in a changing world.“

Bossen worden geconfronteerd met sterke veranderingen. Niet alleen verandert het klimaat, ook landgebruik en de maatschappelijke vraag naar bosproducten en -diensten veranderen. De basis van aanpassing aan deze veranderingen, hetzij door middel van natuurlijke processen hetzij door het bosbeheer, ligt in genetische diversiteit. Deze genetische hulpbronnen bepalen het adaptieve vermogen van bossen. In de inauguratie zal het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek toegelicht worden dat nodig is om dit adaptieve vermogen te begrijpen, en hoe deze kennis in te zetten is voor het behoud, gebruik en beheer van genetische hulpbronnen van bossen.

De inaugerele is openbaar en vindt plaats om 16:00 uur in de Aula, Generaal Foulkesweg 1 te Wageningen. Aansluitend is er een receptie. Een aanmelding voor de receptie wordt gewaardeerd (0317-485873; ).

Reacties

Er zijn nog geen reacties.