Home >> Artikelen >> Inaugurele rede Pieter Zuidema

Artikelen

Persoonlijk hoogleraar Tropical Forest Ecology

Inaugurele rede Pieter Zuidema

Een Aankondiging van
Gepubliceerd op . Bijgewerkt op . Er zijn geen reacties.

Op 10 september houdt Pieter Zuidema in Wageningen zijn inaugurele rede bij zijn benoeming tot persoonlijk hoogleraar Tropical Forest Ecology. De rede is getiteld “Tropical forests in a changing world.“

Versnippering, exploitatie en klimaatverandering hebben grote gevolgen voor tropische bossen. Door de belangrijke rol van deze bossen als reservoir van koolstof en biodiversiteit, kunnen deze veranderingen veel invloed hebben op klimaatverandering en de bescherming van biodiversiteit. Het onderzoek van Pieter richt zich op ecologische effecten van deze veranderingen op tropische bomen en bossen, en daarmee beoogt hij bij te dragen aan een beter beheer en bescherming van tropische bossen. In het onderzoek wordt gebruik gemaakt van veldmetingen, jaarringonderzoek en simulatiemodellen.

De inaugerele is openbaar en vindt plaats om 16:00 uur in de Aula, Generaal Foulkesweg 1 te Wageningen. Aansluitend is er een receptie.

  • Diegenen die niet bij de inaugurele rede aanweizig konden zijn, kunnen de hele rede op WURTV bekijken, of een korte samenvatting van 2 minuten op YouTube.

Download

Reacties

Er zijn nog geen reacties.