Home >> Artikelen >> Nieuwe website KNBV

Artikelen

Nieuwe website KNBV

Een Bericht van de Webcommissie door Etiënne Thomassen
Gepubliceerd op . Er zijn 3 reacties.

Na ruim een jaar praten en ontwikkelen is hij er dan eindelijk! De nieuwe site van de KNBV.

De bedoeling van het ontwikkelen van de nieuwe site was het vergemakkelijken van het onderhoud en het vervangen van het vorige design. Dat ging immers alweer heel wat jaren mee.

Website KNBV eind 2006
Schermafdruk van de vorige website van de KNBV - Foto Etiënne Thomassen

Het vereenvoudigen van het onderhoud is in ieder geval gelukt. Of ook het nieuwe uiterlijk en de nieuwe indeling een vooruitgang is, is aan u. Op dit moment draait de website met behulp van een CMS dat ervoor zorgt dat de inhoud beheersbaar blijft. Dit systeem geeft ook de mogelijkheid reacties te geven op een bepaald artikel, wat u hieronder direct kunt uittesten. Op dit moment is nog niet alles van de oude site overgezet. Zolang dit nog niet is gebeurd zal de oude site nog in de lucht blijven. Vooral links en een aantal downloads zijn op de nieuwe site nog niet zo te vinden, zoals u dat gewend bent. Hieraan wordt nog gewerkt. Of ook op de nieuwe site de links sectie zo uitgebreid zal worden is nog niet duidelijk. Het forum zal, omdat er slechts sporadisch gebruik van werd gemaakt, niet terugkeren.

Bezoekersaantallen

Iedere ledenvergadering wordt opnieuw gevraagd naar de bezoekersaantallen van de website. Omdat we bij onze nieuwe host beschikken over duidelijkere statistieken kan hierover nu meer gezegd worden.

Periode bezoeken bezoeken per dag
8-30 november 2006 2.448 106
1- 9 december 2006 1.070 118

Dit zegt echter alleen wat over hoe vaak de website bezocht wordt en niks over hoeveel verschillende mensen de site bezocht hebben. Daarnaast hoeven de bezoeken niet van mensen te zijn.

Periode IP adressen
8-30 november 2006 1.378
1- 9 december 2006 710

Bovenstaande tabel geeft een overzicht van het aantal IP-adressen dat de site bezocht heeft. Dit getal geeft een beeld van hoeveel verschillende mensen de site bezocht hebben. Maar de bezoekers hoeven wederom geen mensen te zijn. Ook is het mogelijk dat 1 adres gebruikt wordt door meerdere mensen.

Vacature

Nu de website weer in een wat rustiger vaarwater terecht is gekomen, is de webcommissie weer op zoek naar nieuwe mensen voor het onderhouden van de website. Enige ‘vereisten’ zijn affiniteit met het medium en een beetje vrije tijd. Geïnteresseerden mailen de .

Afsluitend

Natuurlijk hoort de webcommissie graag wat jullie ervan vinden. Hieronder vindt u een formulier waarmee u meteen gebruik kan maken van een van de nieuwe functies van de website.

Reacties

Etiënne, proficiat! Het ziet er goed uit. Je hebt er zeer vele uren werk ingestoken. Maar het resultaat is er naar. Mijn complimenten.

Anton Vos
,

Uitstekend gedaan. Graag nog een rss link inbouwen. Maakt nieuwe berichten makkelijker te krijgen.

Frits van der Kooy
,

Bedankt!

@Frits: ik zal kijken wanneer ik die rss feed in orde maak. Ik had niet gedacht dat daar vraag naar zou zijn.

Etiënne Thomassen
,