Home >> Artikelen >> Voortgang Wikipedia-Bosproject

Artikelen

Wikipedia Bosproject

Voortgang Wikipedia-Bosproject

Een Bericht van de Voorlopige Redactie Commissie Wikipedia
Gepubliceerd op . Er zijn geen reacties.

Weet u het nog, het Wikipedia Bosproject? Het project dat al enige tijd bezig is de artikelen op het gebied van natuur en bosbouw op Wikipedia te verbeteren? De Voorlopige Redactie Commissie (VRC) vordert gestaag met de uitvoering van het project, zij het langzaam.

Er zijn inmiddels 13 artikelen op de Nederlandstalige Wikipedia heeft geplaatst. Het gaat om: houtvester, eikenhakhout, bosbeheer en biodiversiteit, certificaat duurzaam bosbeheer, Robinia (soort), niet-hout bosproducten, bosbeheer, KNBV, VTB, bosbouwopleiding, tropisch bos, rassenlijst bomen, agroforestry. Zoek ze eens op via Wikipedia en doe suggesties voor verbeteringen!

Onlangs is het nieuwe artikel Sociale Bosbouw op de website van de VTB geplaatst. Graag horen we Uw commentaar op dit artikel. Dat kunt U doen door op de ‘Reply’-knop aan het eind van het artikel te klikken, maar U kunt Uw commentaar ook naar de VRC () sturen. In september wordt dit artikel op Wikipedia geplaatst.

Daarnaast zijn er nog enkele artikelen in de voorbereidingsfase, maar wat ons betreft niet genoeg. Mist u nog een bosbouw-onderwerp in de (Nederlandstalige) Wikipedia? Aarzel dan niet, maar klim in de pen en stuur ons een concept of suggesties. Ook voor verbeteringen van al bestaande artikelen houden we ons aanbevolen.

Tenslotte, als VRC zoeken we versterking: voor het redactionele werk en voor het plaatsen van de artikelen op Wikipedia. Aangezien de huidige VRC licht grijzend begint te worden, zien we het liefst dat een of meer jonge leden zich bij ons aansluiten.

Wil je op één of andere manier meedoen, stuur dan een berichtje aan het meldpunt: of benader een van de onderstaande personen.

De VRC: Derk de Groot, Cathrien de Pater en Gertjan Renes.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.