Buitenlandexcursie 2024

NB. Het maximum van 24 aanmeldingen is bereikt. Uw aanmelding wordt opgenomen op de reservelijst. Mocht er een plek vrijkomen dan krijgt u hier bericht van.

De excursie van de commissie buitenland vindt dit jaar plaats van donderdag 13 tot en met zaterdag 15 juni. We vertrekken zoals gebruikelijk vanuit Apeldoorn en bieden deelnemers een tweede locatie om op te stappen bij de carpoolplek Arnhem-Noord. De dagexcursies vinden dit jaar plaats in de omgeving van Keulen. Het thema is: vitaal en veerkrachtig bos, met focus op gemengd bos. 

Op donderdag 13 juni zijn we te gast in het bosgebied Burgholz van Wald und Holz Nordrhein-Westfalen, bij Wuppertal. In dit gebied staan op een oppervlakte van ongeveer 250 hectare, midden in een bos met de voor ons gebruikelijke boomsoorten, uitheemse boomsoorten van over de hele wereld. Al in 1900 begon men hier uitheemse boomsoorten aan te planten om hun geschiktheid voor de Duitse bosbouw te onderzoeken. Daardoor zijn vandaag meer dan 130 loof- en naaldbomen uit drie continenten te zien in bosverband in dit gebied. Een deel hiervan krijgen we te zien tijdens de excursie. 

Op vrijdag 14 juni bezoeken we de boswachterijen Knechtsteden en Schnorrenberg ten zuidwesten van Keulen. Hier zullen we uitgebreid ingaan op het onderwerp jeugdverzorging in gemengde opstanden en onder scherm, met nadruk op eik en de zgn. ‘edellaubhölzer’. Hier wordt al decennia actief aan gewerkt in langlopende praktijkproeven. Op zaterdagochtend sluiten we af met een nader in te vullen excursie in de omgeving van Keulen en reizen we na de lunch via Arnhem terug naar Apeldoorn.

De kosten zijn €480 per persoon voor KNBV-leden en €528 voor niet-leden. Daarnaast is er ook dit jaar plaats voor twee student-leden die tegen een gereduceerd tarief van €240 mogen deelnemen.

Op deelname zijn de voorwaarden voor excursiereizen van toepassing.

 
 

De inschrijftermijn eindigt op 5 april 2024. Aanmelden kan via de website van de KNBV. (let op! eerst inloggen voor bestelling te plaatsen).

Voor meer informatie en vragen kan contact worden opgenomen met Casper de Groot via buitenland@knbv.nl of 06-55853509.