Pro Silva voorjaarsexcursies 2024

Op 15, 16 en 17 mei organiseert Pro Silva weer de voorjaarsexcursies. Dit keer bezoeken we Landgoed ‘t Suideras te Vierakker, gemeente Bronckhorst (Gelderland). Het onderwerp is ‘Start met Uitkapbeheer’.

Let op: de aanmelding is gesloten.

Het uitkapbeheer dat wordt gehanteerd bij Pro Silva biedt een veelomvattende aanpak van het bos, om te komen tot economisch en ecologisch waardevolle, ongelijkvormige bossen waaruit duurzaam kwaliteitshout kan worden geoogst. Elk bosperceel kan worden beheerd volgens de Pro Silva principes, ongeacht het opstandstype, de soortensamenstelling, de structuur, het stadium van ontwikkeling en de groeiplaats.

Tijdens deze excursiedagen gaan we aan de hand van de basisprincipes van Pro Silva gezamenlijk op zoek naar het antwoord op de vraag “Hoe te starten met uitkapbeheer?”.

Zie voor meer informatie de aankondiging (downloadlink). U kunt zich voor de excursie opgeven via de website van de KNBV. De excursies starten om 9.00 uur en eindigen rond 16.30 uur. Na aanmelding ontvangt u meer informatie en de exacte locatie. Meer informatie kunt op opvragen via Martijn Griek: prosilva@knbv.nl (niet voor aanmeldingen)