Log in
Home Nieuws Agenda Buitenlandexcursie bosbeheer en klimaatverandering

Buitenlandexcursie bosbeheer en klimaatverandering

Terug
  12 t/m 15 juni

Van woensdag 12 t/m zaterdag 15 juni 2019 organiseert de commissie Buitenland van de KNBV een excursie met als thema is bosbeheer en klimaatverandering, met bijzondere aandacht voor alternatieve boomsoorten.


Op de woensdag zijn we te gast in het forstbetriebsbezirk Burgholz, waar vanaf 1958 ongeveer 100 loof- en naaldboomsoorten uit Azië, Europa, Noord- en Zuid-Amerika in bosverband zijn aangeplant, bijvoorbeeld Sequioa sempervirens, Thuja plicata, Betula maximowicziana, Liriodendron tulipifera en Fagus orientalis. Er is dus ervaring over een langere periode hoe diverse soorten functioneren in bosverband. De twee volgende dagen zullen locaties worden bezocht in de omgeving van Nidda, even boven Frankfurt. Ook hier zijn voor ons minder bekende/gebruikte boomsoorten sinds langere tijd zijn toegepast in bosverband, die onder andere mogelijk interessant zijn in het kader van klimaatverandering. Er wordt ingegaan op zowel de aanplant, geschiktheid van groeiplaatsen, groei-eigenschappen, reactie op extremen (zoals de droogte van afgelopen zomer) en de wijze van beheer.

De kosten van de gehele excursie bedragen €400, inclusief reis- en verblijfskosten. De aanmeldingsformulieren vindt u als bijlage.

Aanmelden kan tot 1 mei.

Met vragen kunt u terecht bij Casper de Groot, casperdegroot@gmail.com of 06-55853509.

https://www.knbv.nl/images/bestanden/78083081-Inschrijfformulier-excursie-KNBV-Cie-Buitenland-20191.pdf

https://www.knbv.nl/images/bestanden/12488214-Machtigingsformulier-excursie-KNBV-Cie-Buitenland-20191.pdf

 

Terug

Gerelateerde items

Top