Pro Silva voorjaarsexcursies 2023

De Pro Silva voorjaarsexcursies vinden plaats op 10, 11 of 12 mei 2023 in de bossen bij Leersum. Het thema is ‘Ruimte voor veroudering en aftakeling in het multifunctionele bos’.

De excursie zal gaan over het borgen van voldoende veroudering en aftakeling van bos, binnen het multifunctionele bosbeheer. Voldoende oud en aftakelend bos is van belang voor de natuurkwaliteit, maar draagt ook bij aan de ecologische veerkracht en de bodemvitaliteit van bos.

Gedurende de excursiedagen kijken we gezamenlijk naar het concept van een vastgelegd netwerk van oude, aftakelende en dode Bomen (NOAD). We bespreken in het veld hoeveel ruimte nodig is voor voldoende veroudering en aftakeling, hoe dit te borgen is binnen een NOAD en hoe dit praktisch is in te passen in het dagelijks bosbeheer.

Meer informatie is te vinden in deze aankondiging (downloadlink). De kosten zijn €40,- voor KNBV-leden, €10,- voor student-leden en €50,- voor niet-leden, te voldoen bij aanmelding.

KNBV-leden en niet-leden kunnen zich voor één van deze dagen aanmelden via onze website. N.B.: leden eerst inloggen voordat u het formulier opent, dan worden uw gegevens correct ingevuld.

N.B.: de inschrijving is gesloten per 10 mei 2023

Datum

10 - 12 mei 2023
Expired!

Tijd

09:00 - 04:30

Locatie

Bossen bij Leersum

Organisator

Pro Silva
Email
prosilva@knbv.nl

Geef een reactie