Commissie Nationale Bosbeheer Quiz

Commissie Nationale Bosbeheer Quiz

Meer info: Joyce Penninkhof - nbq@knbv.nl

De Bosbeheerquiz is enkele keren uitgesteld wegens COVID, maar op 15 juni 2023 is het zover! De jubileum-editie van de NBQ!

In 8 rondes van 10 vragen kunnen de teams laten zien wat zij van bos en bosbeheer weten. Bos moet hier ruim worden opgevat: zo kun je ook vragen verwachten over hout, bosgeschiedenis en kunstzinnige bosaspecten. Van één van de rondes moet je met je team de antwoorden in het bos zien te vinden…

Zin om mee te doen? Vorm alvast een team van 4 of 5 personen, en denk vast na over een teamnaam en een motto. Studententeams zijn ook welkom!

Inschrijven

Alleen teams kunnen aan de quiz deelnemen. Een team bestaat uit 4 of 5 personen. Bedenk een naam en motto voor je team en kies een woordvoerder. Schrijf het team in door:

  1. het aanmeldformulier in te vullen
  2. € 30,- per teamlid te betalen (zie online aanmeldformulier).

Aanmeldingen zijn pas definitief als het deelnamebedrag is ontvangen. Ook niet-leden van de KNBV zijn van harte welkom.

Locatie

Ontspanningszaal Staverden, Allee 11 Staverden (Ermelo).

Programma

13.30 uur Welkom
14.00 uur Start quiz: ronde 1-4
15.30 uur Pauze met intermezzo
16.00 uur Vervolg quiz: rondes 5-8
17.30 uur Diner
19.30 uur Bekendmaking winnaars met aansluitend koffie
20.30 uur Afsluiting

Spelregels

  1. Luister goed naar de vragen. De quizmaster leest iedere vraag tweemaal op. Nadat de 10 vragen van een ronde zijn voorgelezen, mag een deelnemer verzoeken om bepaalde vragen nog eenmaal te horen.
  2. De vragen worden in het Nederlands gesteld en dienen in het Nederlands beantwoord te worden. Deelnemers uit andere landen zijn van harte welkom, mits zij de Nederlandse taal machtig zijn of een team vormen met andere personen die de Nederlandse taal machtig zijn.
  3. Geef een compleet, maar compact antwoord. Als gevraagd wordt naar een naam, schrijf dan voor- en achternaam op. De Quizcommissie heeft het recht te lange en slecht leesbare antwoorden fout te rekenen.
  4. Vals spelen is uit den boze. Tijdens de quiz is het gebruik van geschriften zowel als digitale hulpmiddelen met een of andere vorm van scherm niet toegestaan. Om een tweede Bosbouwfraude te voorkomen is iedereen gehouden tijdens de vragenrondes op zijn plaats te blijven, drankjes worden aan de tafels bezorgd.
  5. Leden van de Quizcommissie beoordelen de antwoordformulieren en stellen de scores vast. Zo mogelijk worden tussenstanden bekend gemaakt.
  6. De Quizcommissie heeft de vragen en antwoorden met aandacht samengesteld. Bij discussies over de juistheid van het antwoord heeft de aanwezige jury het laatste woord.

Deelnemende teams

De Toekomst is nu
We bereiden het bos nu voor op de toekomst!

Martijn Griek
Jos Kerssemakers
Harm van den Heuvel
Bart Nyssen
Etienne Thomassen

Beech boys and girls
Maak, maak, maak, maak bossen vitaal, bossen vitaal

Harrie Schreppers
Ute Sass-Klaassen
Peter van der Meer
Freek Rensen
Nick Pruijn

Vier zandhazen en een kleikonijn
Van zand tot klei, wij zijn de beste partij!

Peter Stouten
Walter de Wit
Meindert Bruggemans
Boudewijn Swart
Vincent Troost

Zij die meten
WETEN!

Jan den Ouden
Ronald Sinke
Henny Schoonderwoerd
Mark Karsemeijer
Jop de Klein